Har du köpt eller äger du redan en bostad kan det vara ett bra läge att spara pengar. Vi har som du kanske vet väldigt låga räntor, detta gäller på ditt bostadslån, men även på ditt sparkonto. Detta gör att vi enkelt kan genom att amortera av vårt bostadslån. Funderar du på att sälja din bostadsrätt i täby ska du besöka en lokal mäklare som har koll på området. Prisutvecklingen i Stockholms området ligger på drygt 5% under de senaste 12månaderna.

Varför amortera?

Om vi kollar på prisutvecklingen har svenska bostadspriser ökat drygt 200% mer än lönerna de senaste 20 åren och detta är såklart inte hållbart i längden. Lönerna måste komma ikapp, men det finns sätt att skydda sig mot en bubbla och ett av de är att amortera. Förutom att du får en lägre boende kostnad kommer du på sikt att äga din lägenhet eller villa. Detta är väl det perfekta sättet att spara pengar på? Att amortera har inte varit en självklarhet för många då vi har haft högre räntor, men nu när ränteläget är annorlunda och det passar väldigt bra att amortera då vi ändå inte får några pengar på våra sparkonton.

Köpa bostad?

Är du inte inne i bostadsmarknaden ännu så är det köparens marknad just nu. Utbudet på hus och bostadsrätter är större än antalet köpare. Dock har köparna väldigt höga förväntningar på vad de ska få för sin bostadsrätt. Det är inte helt ovanligt att bostaden finns ute till försäljning under längre perioder, då har du läge att göra ett riktigt klipp.

 

Spara pengar med hjälp av din bostad