Att belåna sina fakturor eller sälja dessa till ett finansbolag är vad som vanligtvis kallas factoring. Vad som gör factoring så bra är att du får pengarna på kontot omgående och slipper gå och vänta på att kunderna ska betala och som säkert många upplevt drar även detta ibland ut på tiden och du får stå och stampa, man ringer kunden klockan 15:00 på fredagen för man behöver pengarna och nej tyvärr den har nog inte gått. Finansbolag som erbjuder factoring hjälper dig helt enkelt att få ordning på likviditeten. Visst kan man gå till banken att be om ett lån men även detta tar ibland tid plus att det påverkar din ekonomi på olika fronter. Att istället belåna faktura är ett smidigt sätt för dig att snabbt få in likvida medel på kontot.

Fakturaköp & Fakturabelåning

Fakturaköp tenderar till att mest användas av större företag och betyder helt enkelt att fakturan överlåts till banken eller factoringföretaget. Fakturaköp hjälper företaget att öka sitt rörelsekapital. När det gäller belåna fakturor intecknar du dina fakturor till finansbolaget. Belåningsgraden är oftast 70% av beloppet. Du måste således meddela dina kunder detta och finansbolaget sköter alla aspekter kring fakturan, även inkasso om så behövs. Den som vill köpa bitcoin kan få hjälp här.

Att ta hjälp av ett bolag med lång erfarenhet av att tillhandahålla tjänster kring factoring kan du se till att du alltid har bra kapital i bolaget och fokusera på att göra det som ni sköter bäst, det vill säga utveckla din affärsverksamhet och fortsätta erbjuda era kunder en perfekt service. Vi hoppas att denna korta guide hjälp dig på vägen till att prova på factoring och dess föredelar, läs även mer om hur fungerar fakturaköp.

Fördelar med factoring
Tagged on: